Tuesday, 27 March 2012

: abah :

Day 2 ..

apa khabar lah abah kan.. rindu kat abah.. semoga abah cepat sembuh.. semoga mata kanan abah boleyh bukak dan dapat melihat spt sedia kala.. kata-kata abah terngiang-ngiang sampai ke hari ni.. " abah taknak duit anak-anak der, abah nak korang tengok abah jer" insyaallah abah.. sebelum sy ada keluarga sy akan tumpukan perhatian kpd abah dan mak.. nanti kalau dah ada suami  syurga berubah .. sambung nanti lah cter .. sy bz .. salam u'll



Tuesday, 13 March 2012

Pabila dewan bermula maka saya ~

nite guys ;

malam nie aku tekad nak update blog..
nak citer event semalam..
aduhai.. no idea ! oh! idea coming plizz !! kangan bangat meh !

mybe tak bersemangat sbb badan aku letih,
yelah kan, dewan dah start so, aku da tak boleyh nak ngular,
tak boleyh nak lepak2, tak boleyh nak berfacebook2 ,

semua nya kerana dewan ! dewan oh dewan !

12hb Mac 2012 Istiadat Pembukaan Parlimen Penggal Ke-5
tahniah untuk ahli2 Parlimen kerana belom habis kontrak lagi.. kah kah ..



Tagline ! poster - poster





Sedang bz untuk memuaskan hati semua pihak!



Geng seopis sekepala ~!
teruja tengok kerusi Diraja nie..!



Ampun Tuanku! Patik amik gambar dari jauh jerp..


dari pintu masuk dewan hingga la nie .. bunga2 yer sangat gojes!
note : i'm sorry tak banyak berceloteh pulak aku punyer blog hari nie, mata sudah gantok nie.. nak gentel2 bantal lorh, gantok bangat ! yg penting yer.. bila dengar jer ade persidangan semestinya aku akan balik lambat... sehingga selesai.. kadang tue hingga pukul 00:00 .. k bye !

Sunday, 11 March 2012


Salam Super Sunday guys..

Salam berblogging,
Salam berfacebooking,
Salam bertweeting,
Salam bertaggeding,
Salam Berskype’ing’ ,
Dan
Salam  1MALAYSIA…

Hye .. bodek nampak !!
Uhukk…
Korang..
Aku nak promote diri aku nie,!
Aku suke cantik, kalau boleyh setiap ari aku nak nampak kan diri aku nie cantek,
Aku suke bling2.. mak pown pelik, kenapa lah anak dara mak nie pelik..
Pelik tang mane?? Kalau dulu,
Mase zaman hingus2 pakai baju kurung rupo itu yolah..
Tapi sekarang, kalau boleyh semua benda nak bermanik…
WOW!! Manik !! i like !!
Bila dah zaman bekerja nie, tengok orang pakai baju berkelip2, berbling2 , pasti teringin..
Tapi.. beli kain helar murah, sbg contoh lah kan.. kalau betul tue maknayer aku tak tipu !
Contoh : Kain helar - RM45
               Upah jahit – RM60
               Upah Manik –RM 70 hingga 200

Depends pada seseorang tu lah kan nak bling2 nyer macam mane, kalau aku , aku lagi suke yang simple tapi nampak chantek dan menyerlah..so, aku buat keputusan aku cube nak belajar menjahit manic drpd kalangan akak2 kat opis nie, dan tahun lepas semasa bulan Ramadhan aktiviti kelab Wanita Parlimen mengadakan kelas manik, aku join.. now!! Aku dah pandai…
Pandai tu tak bermakna aku amik upah manik untuk baju orang.. coz aku tak berapa berani lagi..
Aku wat kat baju kurung aku sendiri..
Bila baju tu dah siap aku tambah lah manik..

Sebenarnya untung tau sape yg amik upah manik nie..
Bila aku pikir balik lah kan, kalau kite pandai carik kedai manik, boleyh runding harga gan tauke tue, sgt2 murah dye boleyh kasi.. pastu kiter upah buat jelah, sebab manik nie remeh sikit… sakit ow mata..!!
Lepas nie, aku akan cube nak berjinak2 untuk belajar menjahit baju .. senang.. tak payah amik upah luar, n tak payah pikir bila dah beli kain helar nak pikir sape tailor yer lah..
Dari situ kite dah boleyh saving untuk satu bulan dan bulan yang seterusnya...
Al-maklumlah bantu pendapatan suami.. aik?? suami.. hahahaha.. kikin sudah merepek

U’ll nak tgok hasil kerja aku.. jgn gelakkan tau.. *sigh



1st job - manik tabur


3rd job - manik ape2.main create jerk


ahahkzz
p/s : sebenarnyer ikut mood jugak.. huhu.. tapi korang jgn ikut mood aku pulak tau ~! peace ..

Tuesday, 6 March 2012

"Program Jom Masuk Kampung"

Assalammualaikum dear readers,

Kasihan kau miss blogg dapat tuan yang pemalas tak jengah2 pown kau!! Bila senang lupakan kau bila susah baru nak luahkan perasaan kat kau!Acececehh… Maklumlah tuan blogg baru balik dari bercuti di Parlimen Parit,Sebelum nie aku tak pernah dengar Parit nie di mana , sejak masuk Parlimen n then cuba untuk berjinak2 nak tau 222 kawasan Ahli Parlimen.. Baru aku tahu yang Parlimen Parit nie di Perak..Sebelum tue aku perkenalkan Ahli Parlimen iaitu Yang Berhormat Tuan Nizar Bin Zakaria,Barisan Nasional.. Nak tahu lebih lanjut pasal aktiviti aku di sana sebelum tu aku nak meluahkan rasa tak puas hati pada seorang perempuan nie..Aku tak tahu lah apa pasal yang dye sakit hati sangat dengan aku..U’ll nak tahu.? Dye tak puas hati sebab ade somebody rapat dengan aku .. dye jeles!! Sedangkan pakwe dye ade sama..Dye kata aku GEDIX!! Suke ati aku lah.. Aku tak usik pown pakwe kau!! Dye siap update status pasal aku.. Dye burukkan aku!! Dye cakap aku nie tamak!! Lau boleh sume laki aku nak!! Apa hal kau!! Somebody tue memang nak rapat dengan aku.. tapi dicantas!! Maaflah gurL!! Aku nie bukan heran pown gan laki tue.. dye yang nak mendekati aku..Aku memang ade pakwe tapi tak bermakna aku tak boleh berkawan dengan lelaki lain..

Seriusly, aku jujur gan korang.. aku berani mati update blog untuk cerita pasal hal nie..Somebody, member aku! Dye sudi untuk berkawan dengan aku..kekadang aku share cerita dengan dye, dye paham aku..Pergi ke sana berkonvoi,mybe nak masuk kampong kan..nama pown “Program Masok Kampong” 2 buah van dan 2 buah kereta, somebody bawak kereta.. Mulanya aku naik van, lepas tu somebody ajak aku naik dengan dye..bukan aku berdua tapi ade lagi member lain..yang kau nak kecoh sangat kenapa? Sampai di homestay aku dapat bilik besar, dye n de geng dapat bilik kecik,geng dye mintak kebenaran kpd aku utk tukar, kau ingat aku nak bagi?? Sorilah beb!! Tu salah satu dye nak marah..dari hari pertama dye menunjukkan mata yang sangat tidak senang dengan aku..Ade aku heran!!Dye berdendam siot!!Ahad..nak balik KL, aku naik kereta lagi dengan somebody,aku mintak tolong hantarkan sampai KB sebab nanti kalau drop kat Parlimen sape plak nak ambik aku!!BEB!! kalau aku nie ade kereta , ade orang yang nak tolong jemput aku, aku pown tak hingin lah nak tumpang somebody tu.. Aku anggap dye kawan tak lebih dari itu..Dye bantu aku..Aku berterima kasih kepada dye…so, yang kau nak jeles sgt kenapa?? Uhh!! Hari nie pecah rekod!! Dye marah tahap gaban sampaikan dye remove aku khendaknya!! Sekian, Off de story!!

Uhhh~!! Menarik nafas dahulu sebelum aku teruskan cerita aku…

JUMAAT




SABTU

08:00 AM – Majlis Ramah Mesra dan Gotong-Royong Menembak Musuh Tanaman Bersama Rombongan Pegawai-Pegawai dan Staf-Staf Parlimen Malaysia di Kg. Parit 6.






12:00 PM – Program Lawatan ke Pusat Pemeliharaan Tuntung, Bota Kanan Bersama Pegawai-Pegawai dan Staf-Staf Parlimen Malaysia di Kompleks Tuntung Bota Kanan, Perak.





03:00 PM – Majlis Ramah Mesra dan Bermain Paint Ball Bersama Pegawai-Pegawai dan Staf-Staf Parlimen Malaysia di Kg. Nasaruddin.




04:00 PM – Menziarahi Kematian di Kampung Tanjung Medan.

06:00 PM – Menghadiri Majlis Ramah Mesra dan Bermain Bola Tampar di Felcra Nasaruddin.




09:00 PM – Majlis Ramah Mesra dan Malam Kebudayaan Bersama Pegawai-Pegawai dan Staf-Staf Parlimen Malaysia serta Masyarakat Orang Asli Tumbuh Hangat di Perkampungan Orang Asli Tumbuh Hangat, Suak Padi.




11:00 PM – Menghadiri Majlis Ramah Mesra dan Kenduri di Gelung Pepuyu.. 4hb March ain's birthday.. she's celebrate birthday was suprises !! happy bfday ain .. luv u, i copy paste your status di fb .. huhuhu~

Alhamdulillah..YA ALLAH..kerana diberi peluang bernafas.. umurku sudah menjangkau 22 tahun n moga menjd lbh matang..Ya Allah..pjgkn la umurku,berikanla kesihatan yg baik,jdkn la ak dikalangan owg yg penyabar supaya ak sbr n kuat menghdpi dugaanMu.Ya Allah..hindarkn la diriku dr ade perasaan hasad dengki,busuk hati yg bole merosakkn hati,akal dan imanku..semoga ak berjaya didunia dan akhirat...Amin..


AHAD


mOOODD mau pulang ke kelumpur.. yahOOOoo!!






Thursday, 1 March 2012