Monday, 14 May 2012

:: REZEKI ALLAH ::

Assalammualaikum buat pembaca di luar sana ,

satu perkara iaitu peperiksaan sah jawatan JPA dah berlalu ,
yang kedua pula iaitu "PENDAFTARAN PELAJAR DIPLOMA EPJJ" DI KAMPUS
SHAH ALAM

SYUKUR ALHAMDULILLAH ~

teringat semasa aku berumur 18tahun , ketika aku berhempas pulas bekerja shift pagi petang malam,, frustrated aku dibuatnya~! sebenarnya bukan aku aje, abah pon kene tempiasnya jugak! mak terlepas cakap yakni abah frust sebab anak yang dia harapkan masuk u rupanya tidak! aku lah sebenarnya ~!
patutlah ~! aku pernah minta izin dengan abah aku nak masuk kolej swasta "nursing" tapi abah cakap aku mengarut! sampai ati abah.. abah herdik ! dia kata kalau ekin nak belajar selain u abah taknak ! faham! kerja jelah 7e tu ! aku terdiam !

tapi ! dengan ketekunan dan semangat yang kental ku dapat ini , aku berusaha yang terbaik demi mak abah, sebab aku fikir aku dah takde sape2 dalam hidup nie melainkan mereka ! memang benar ,!

Allah mendengar apa yang kita katakan ,
Allah melihat apa yang kita lakukan ,
Allah merasa apa yang kita fikirkan ,

lillahhi'taala ~


pendek kata , aku pernah menyatakan satu azam ! walau macam mana sekali pown aku akan tetap ingin tunjukkan kepada mak abah yakni "aku ke puncak menara gading"

dear readers! aku bukan berniat untuk bangga diri , tapi aku nak share perjalanan hidup aku bersama u'll, memang agak lambat .. tapi aku bersyukur ! jika kamu inginkan sesuatu kamu berdoalah yang terbaik, insyaallah ~

19hb Mei ini aku mendaftarkan diri sebagai pelajar dalam program "Pengajian Jarak Jauh" course Diploma in Public Administration ~ wow!! dengar mcm GAH gitu kan.. okeylah, nanti ikuti perkembangan aku selepas ni sebagai seorang pelajar plus pekerja ..

terima kasih Allah , terima kasih kepada mak abah, kakak abang  adeq , my boyfie , my BFF ,boss! luv u'll muargghhh~~!!




2 comments:

  1. good luck sayang....moge ALLAH permudahkan ape yg d rancang :)

    ReplyDelete