Thursday, 17 May 2012

mood UiTm ~ pliss

assalammualaikum..

pejam celik pejam celik , cepat masa berlalu kan .
aku pun tak sedar dah hari Khamis ..
hari ni baru aku teringat gambar passport untuk dibawa pd hari Sabtu ini..
dulu , ada cd gambar passport tue .. kalau nak gambar senang aje..
pergi kedai terus cuci, tak payah nak amik2 gambar ..
disebabkan cd tue bersama dalam ex-wallet aku yang dah kene pick pocket so,
leceh :'(

serabut!
Apakah aku masih diawang-awangan..?
masa mencemburui aku..
Allah! bantu lah hambamu dalam menyelesaikan masalah ini ..





Aku buntu! pada sapa perlu aku minta tolong selain daripada kau ya Allah..
it's okeyh! fullstop!

20:42pm ~ from 15888
RM0.00 UITM : Utk pendaftaran Diploma iNED (e-PJJ) sesi Mei 2012
sila bawa laptop & sijil asal.
Pastikan anda mematuhi peraturan sahsiah rupa diri.

syukur ke hadrat ilahi , naseb baek aku ada laptop ..
kalau tak, kene fikir lagi pasal laptop!
yuplah kan, zaman sekarang celik jerk semua nyer IT ..
aku nak dapatkan laptop pun ke main lama nak mengumpul wang!

cakap pasal study nie, insyallah aku akan usaha sendiri untuk perbelanjaan semua,
dear readers!
percaya tak! kekadang kawan rapat kita sebenarnya tak boleh nak menjadi seorang "emphaty" dalam hidup kita..
Depan kita cakap lain,tapi belakang kita sebenarnya dia tak sokong langsung perjalanan hidup kita

that's mean~ kenapa kawan A sanggup cakap pada kawan B 'hmm.. nak belajar, bulan2 mane nak cekau duit'
kenapa kau cakap begitu?
kau takut ke aku naik pangkat?

niat aku nak belajar nie bukan untuk menunjuk2 yang aku nie beriya masuk u..
tapi sebenar nya aku nak tambah pengetahuan aje,
tak luak mana pun ilmu tue,
time kita sehat nie lh kita boleyh gelak tawa, makan minum, kerja, belajar,
sok,, kalau dah sakit! kita hanya mampu terlantar aje,

plizz lah kawan!

naseb baek kawan B bidas,, biarlah dia nak belajar, dia berpeluang kan..
lagipun dia masih ada mak bapak, abang2 ,

kata aku:- walaupun aku masih ada mereka, insyaallah aku takkan menyusahkan mereka,
aku akan usaha sendiri,

lagipun aku faham ..
contoh:- abang long have a own family, he still studying Master ..
dia lagi banyak pakai duit..

dugaan2 !




p/s : jika benar Allah dah tentukan perjalanan hidup kita macam ni.. nescaya Allah akan turunkan rezeki pada beliau .. pliss ignore orang yang berkata2 ! tenkiu


4 comments:

  1. gud luck 4 ur stdy yunk..:)) da berjaya jgn lpe ayg ye..:P

    ReplyDelete
  2. tenkiu sayang.. doakan kejayaan ayg :)

    ReplyDelete